Ny hest: Frosti fra Hektor

Varierer træningen med leg

Det kan nemt blive ensformigt og kedeligt, at skulle træne de samme øvelser om og om igen, på den akkurat samme, kedelige rektangulære ridebane. Ikke kun for rytteren, men også for hesten.

Som hesteejer er det derfor en god egenskab, at kunne tænke kreativt og være fleksibel og åben over for nye og spændende udfordringer. Hermed sikrer man sig også bedre, at hverken hest eller rytter mister gejsten lige så hurtigt når de træner.

Jeg har selv gode erfaringer med, at afveksle mellem de aktiviteter jeg laver med hestene, som også har resulteret i at vores træning på banen og vores samarbejde i det hele taget efterfølgende er blevet mere succesfuld. Dét at man varierer i både at have stille og rolige, samt hyggelige stunder med hesten, såvel som stunder hvor vi yder vores bedste, koncentrere os og forventer noget af hinanden, giver også oftest hesten mere lyst til at præsterer når vi beder den om det. Og som hest og rytter lærer man også hinanden endnu bedre at kende, når man står over for nye situationer og udfordringer sammen.

Jeg har lavet en lille video sammensat af forskellige klip med øvelser, som Oddi og jeg har lavet det sidste års tid. Jeg har lavet den med et ønske om at inspirere andre heste glade mennesker, som måske selv er løbet tør for idéer. De forskellige øvelser i videoen består både af horsemanship, løsarbejde, sensibilitetstræning og tricks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny hest: Frosti fra Hektor